Week 36-2010

5-9

Tijdens de tuinwerkzaamheden komt hij/zij ineens tevoorschijn. Die had ik nog niet in mijn macro-verzameling!
Ik mag wel zeggen dat ik hard heb gewerkt, 12.05 uur ben ik klaar met de tuin! (Blij toe).
Maud vroeg me van de week of ik voor haar een afdruk kon maken van de foto van opa. Nou is opa al gestorven voordat we een digitale camera hadden dus de enige foto die we hebben waar hij goed op te zien is die komt van een pasfoto die vergroot is. Geen kwalitatief hoogstandje dus. Maar beter iets dan niets. Ik ga hem brengen vanmiddag.
Grappig gevoel aan je hand die kippen die het voer uit je hand pikken.

© Maud de Ruiter
Toen ik van Maud kwam rook ik onderweg ergens pannenkoeken... Nou dat kan ik ook wel maken! Lekker met appel en kaneel.
6-9

De dochter van Agnes laat ons prutsen met haar studiospullen. Ze heeft een achtergronddoek, lampen, softbox etc. Ik moet zeggen dat het nog best heel erg tegenvalt... Nog maar eens oefenen. Liefhebbers kunnen zich melden als model.
Leuk is het wel, maar het kan nog wel wat beter.
Cees is afgelopen weekend in Breda geweest bij de EK vierspannen. Er kwam ook nog een oma met een paar kleindochters kijken...
Ik heb weer amusement voor mezelf... tot m'n fiets komt, want dan moet ik op de pendalen... ;-)
(Er moet echt 3-5 kilo af). Sinds ik in Ressen werk en dus zo weinig fietst is dat erbij gekomen. En daar ben ik niet blij mee.

         Ook leuk voor jou Maud om te kijken! Die dvd's van Phil Collins.
8-9

Laatst bij Foka die grijskaart (midden) gekocht. Dat is best een heel handig hulpmiddel bij lichtmeting. Vooral bij uitersten in één foto, zoals zwart aan de ene kant en wit aan de andere kant. Beeldvullend meten op de grijskaart en klaar is ... (Kees).
Testje geslaagd.
10-9

Eindelijk is het vandaag zo ver!! Ik kan m'n nieuwe (sportieve) fiets ophalen. Na behoorlijk wat toestanden, laat ik het communicatiestoornissen noemen, heb ik hem dan eindelijk. Met dank aan de goede service van
In no time zit ik op een flink tempo met deze fiets, super!! Zo'n mooie fiets heb ik nog nooit gehad. Ik wed dat de kilo's er bij me afvliegen komende tijd... ;-/
11-9

Vandaag doen we met zes collega's (twee teams) mee aan de voorronde van het "beste vaklui 2010" evenement. Dat is in dit geval voor alle chauffeurs die werkzaam zijn in het openbaar vervoer toegankelijk. Je moet van allerlei verrichtingen doen, variërend van smalle doorgangetjes doorrijden, keren in een "T", paaltje(s) al dat niet omrijden, fileparkeren, vragen over de ov module en verkeersregels beantwoorden, technische mankementen aan een bus opsporen, zuinig rijden, etc. Het is gelukkig erg mooi weer vandaag.
Dit was het gemakkelijkste onderdeel, we hebben afgelopen maanden tijdens de wegwerkzaamheden bij de Nielant in Huissen over een veel smaller en onoverzichterlijker stuk moeten rijden. Kat in het bakkie!
In één poging, dus zonder heen en weer steken, inparkeren, strak langs de gele balk, pionnen laten staan en aan de achterkant was een balk die er niet af mocht vallen. Centimeters (of meters) die over waren daarvoor kreeg je strafpunten.
Allemaal goed! De groene moeten om, de rode moeten blijven staan.
Met een touw en een soort van gewicht moeten de groene schildjes omklappen en de rode moeten blijven staan.
Keren in een "T" Dat was toch tamelijk lastig, je mocht niet met je wielen over het touw en je mocht geen blokken cq pionnen raken die er verder nog bijstonden. In je dode hoek zag je geen van allen meer.
Tijdens mijn verrichtingen geef ik de camera aan Norbert. Hier moet je het blauwe paaltje licht aanraken zodat hij omvalt en een paar cm verder moet je met de bus het witte paaltje raken maar deze mag niet omvallen.
Dat is erg ver van de gele balk af...
Hier moest je zelf aangeven hoe ver de tonnen uit elkaar gezet moesten worden. Hoe meer ruimte hoe meer strafpunten.
De rode pin aan het kenteken moet boven het rode bulls-eye uitkomen........... ;-)
Deze paaltjesproef doen we allemaal alledrie goed.
Rond 18.00 de uitslag. Als teams mogen we helaas niet door naar de finale maar ik ben tweede van de dames geworden. Dus 9 oktober word ik weer verwacht. Nou waren er niet zo heel veel dames, ik denk zo'n 12-15 dus de kans dat je als dame door bent is groter dan wanneer je heer bent. Mijn collega's hebben het eigenlijk beter gedaan dan ik, eerlijk is eerlijk!
Ter afsluiting gaan we samen eten bij de Griek in Arnhem.
Taktiek bespreking.
Ben Brouwer - Lent